Jakthundens Dag på Annelunds Gård 2013…Hund på Annelund -

 med ditt Jägareförbund…


 Den numera traditionsenliga uppvisningen av apporterande och stötande jakthundar samlade åter en gång sin intresserade skara!

I en fantastisk kvällssol välkomnade Kretsens ordförande och värdparet på Annelunds gård till dagens evenemang, fast vi redan vid infarten mötts av gårdens vänligt vajade flaggor i samverkan med Nordvästra Kretsens standar. Fleninge Jakt & Fritid medverkade också med en jaktpräglad utställning ur fågeljaktligt perspektiv.

Hundförare paraderade till start, i stilenlig mundering och tajta slipsknutar, med sina ekipage och ledde oss övriga menighet in på apellplan för uppvärmning och inledande övningar med kommandon, teckentolkning, dummies och bollövningar – en uppvisning i sig själv!

Värdparet Marie och Leonard berättade kompetent och med ansenlig erfarenhet om dessa och kommande arbetsmoment till besökarnas tacksamma gillande. De olika hundraserna och deras arbetsområden blev till allas tydlighet efterhand som de olika momenten visades av duktiga hundar och deras förare. Vi fick se hundar arbeta med markering, doftspår, sök, dirigering ut-in-höger och vänster, hinderhopp, linjetag, walk-up och mera under imponerande disciplin och fick förstå det bakomvarande arbete som är grunden för både träning och jakt. Spontant initierade deltagande publik till applåder och mångas samtyckande huvudnickningar! Vattenarbete var ett uppskattat inslag i den varma kvällningen, där kaskaderna nog svalkade oss alla, och som naturligt blev en ”Grand Finale” med det 15-talet deltagande hundarna i dammvattnet till ett avslutande fritt sök på ”dagens andjakt”.

Medan ekipage och förare gjorde line-up och hats off för viltparaden, gjorde de deltagande ca 60 pers:en  sin hyllning medan man defilerade förbi för att samlas kring den avslutande brasans gnistregn mot bakgrund av solnedgångens färgprakt.

Jo då, visst bjöds det på grillkorv och dricka – precis som vi brukar !

En fantastiskt trevlig kväll fick sin naturliga avslutning med mingelprat, frågor och svar innan man troppade av efter inspiration till egen övning.

…Styrelsen för Nordvästra Skånes Jaktvårdskrets av Svenska Jägareförbundet vill tacka Annelund, Fleninge Jakt, medverkande och deltagare för en trevlig kväll tillsammans…