Rapport Per i Viken 2017

”Per-i-Viken & Claes i Väsby” 
…två ändor i samma företag, nästan som en korv… 
 
De båda välkända aktörerna, Jägareförbundet - Nordvästra Skåne och Per i Viken, arrangerade i onsdags-kvällen, den 6 december, ett synnerligen uppskattat event då chark-jätten visade sin fabrik och berättade sin anrika historik. Vilken höjdar-kväll det blev för de gott över tjugotalet deltagare som kom från jaktvårdskretsens alla väderstreck (och någon reste gott tjugo mil för att få vara med) ! 

Nuvarande ägaren Claes välkomnande med ett soligt leende som satte direkt fart på kvällen! Först fick vi klä oss i vita hygien-fodral, hårnät och skoskydd. Redan här skapades en trevlig atmosfär till rullande skratt! Rundvandringen berättade om hela produktionsledet från djurhållning till utvalda råvaror av högsta kvalitet, i samarbete med utvalda skånska gårdar, innan de många tillverknings-processerna och hantverket i fabrik.
 
Blänkande rostfritt, doft av bok-spån, korv-smet, spännande kryddor blev snabbt vår nya världsbild. Så var det dags att tillverka själva under de duktiga medarbetarnas anvisningar. Prova att göra en prinskorv-fläta själv, du som nu läser! Här stod humorn på topp mitt bland allvarligt veckade pannor! I rök-ugnarna hängde och bereddes nästa dags utleveranser.  

Så följde en paus i ”halv-klass”, vilket innebar provsmakning av varma som kalla delikatesser ur det rika sortimentet från Per i Viken. Efter pausen vi fick vi lära och själva göra lunchkorvs-modell i lyxförpackning!  
Samtliga deltagare fick med sig ca två kg korv hem. Hur många fortsatte provsmaka efter hemkomst tro?  

Efter demaskering utbröt rungande applåd i stående ovation till alla som gjort en trevlig kväll för jaktvårdskretsens medlemmar och anhöriga. Säkert blir detta en ny tradition i kretsens verksamhetsutbud! 

En riktig korv är inget hastverk och inget man skojar om, det vet en van jägare från egen grill i skog och mark, men nu kanske vi lärde oss utveckla ”bara en enkel korv” till en ny nivå?! 
TACK till Er alla som ville komma!